IRC-Galleria

Bella_Marie

Bella_Marie

Tsekkaa mun omaelämäkertaryhmä, tarina vaikeuksista voittoon. <3

Keinoja eheytymiseen traumoistaMaanantai 05.02.2024 11:09

Tässä keinoja traumoista eheytymiseen joista itse olen hyötynyt:

Ensimmäinen rohkea askel

Olin pohjalla seitsemäntoistavuotiaana ja silloin tein päätöksen korjata kaikki elämäni epäkohdat. Päätös piti. Sen jälkeen mietin taukoamatta jotakin. Ensimmäinen rohkea askel on päätös eheytyä, päätös joka kumpuaa yleensä siitä että tilanne on mennyt liian pitkälle eikä kestä enempää kipua. Kipua on liikaa ja sitä on pakko alkaa käsittelemään. Voit tehdä päätöksen: korjaan kaikki elämäni epäkohdat. Päätä se vakaasti. Kirjoita se vaikka ylös, niin alitajuinen mielesi ottaa käskyn vastaan ja alat työstämään ongelmiasi. Oli ongelma mikä tahansa, ota ensimmäinen askel. Tee päätös.

Alitajuntaan syventyminen, tietoisen mielen hiljentäminen

Ota hyvä asento, sulje silmät ja vaivu ajatuksiisi. Anna ajatuksen virrata. Pyri sitten hiljentämään tietoinen mieli kokonaan. Jos ajatuksia tulee, ota ne vastaan, mutta älä takerru niihin. Anna niiden lipua pois. Keskity siihen että pikemminkin kuuntelet kuin tuotat ajatuksia. Kuuntele alitajuissta mieltäsi ja hiljennä tietoinen. Alitajunnastasi alkaa kumpuamaan ajatuksia tällä tavoin tietoisuuteesi. Alitajunnassasi ovat myös traumasi. Näin traumat alkavat purkautua tietoiseen mieleen.

Traumamuistojen läpikäyminen

Takaumat voivat olla siunaus. Ne tarjoavat arvokasta tietoa menneisyydestäsi, ja sinun tulisi ottaa ne rauhallisesti vastaan. Uppoudu takaumaan, älä pelkää sitä. Mene lattialle makaamaan kovaa pintaa vasten ja anna vyöryä, älä vastustele. Tutkaile uteliaana kokemuksiasi. Huuda, potki, itke, tanssi, tai tee mitä tahansa kehollista ja pura energia kehostasi. Eläydy traumatilanteisiin. Ymmärrät sen jälkeen että se ei tapahdu enää nyt ja tässä.

Tähän hetkeen maadoittuminen

Välillä takaumaan syventymisen sijaan parempi on vahvistaa tätä hetkeä. Kerro itsellesi mielessäsi tai ääneen, minkä ikäinen nyt olet, missä olet, miten tämä trauma on vain muisto enää eikä tapahdu nyt ja tässä. Puhu vaikka ystävälle kun takauma on päällä ja kuvaile, mitä takaumassa tapahtuu. Mitä elät läpi mielessäsi juuri nyt.

Itsensä rakastaminen

Helli ja hoivaa itseäsi, halaa itseäsi kaikella lämmöllä ja rakkaudella ja halaa kaikkia pikkuisiasi, lapsiosiasi. He tarvitsevat rakkauttasi. Jos et osaa rakastaa itseäsi ollenkaan, aloita pienestä. Aloita vaikka väkisin, niin minä tein. Puhu itsellesi myönteisesti. Unohda virheet, älä keskity niihin. Rakasta kehoasi sisältä päin. Silloin se on täydellinen.

Itsensä löytäminen

Etsi omaa tyyliäsi pukeutumalla ja laittautumalla. Kirjoita ajatuksenvirtaa omasta itsestäsi, ominaisuuksistasi, ja vaikka piirrä kuvia itsestäsi. Muista, että olet jo täydellinen ja oma itsesi, et vain vielä ole löytänyt itseäsi. Kun ymmärrät että olet aina ollut ja tulet aina olemaan oma itsesi, rakastat itseäsi ehdoitta.

Meditointi

Laita soimaan joku ohjattu meditaatio, mene pitkäksesi ja rentoudu. Meditointi vapauttaa tunnelukkoja kehossasi ja maadoitut. Itselläni meditointi on auttanut myös syventymään alitajuiseen mieleen jolloin traumoja on lähtenyt purkautumaan.

Optimismi

Yritä ajatella vastoinkäymisten tullessa, mitä hyvää tästä voi olla, miten tämäkin vastoinkäyminen ehkä johdattelee eteenpäin eheytymisen polulla eikä siis ole vastoinkäyminen ollenkaan. Joskus tapahtuu asioita joita emme hyväksy, mutta yritä katsoa tilannetta eteenpäin, millä tapaa tämäkin vastoinkäyminen kääntyy vielä voitoksi. Ole optimisminen. Vedä syvään henkeä ja päätä voittaa. Ylitä itsesi. Yritä luottaa siihen että virta vie ja elämä johdattaa. Se tuo ehkä juuri oikeat tilanteet ja ihmiset elämääsi.

Luovuus

Piirrä, laula, kirjoita päiväkirjaa, tanssi, runoile, kuuntele musiikkia ja visualisoi musiikkiin traumasi… Keinoja on vaikka mitä kun niitä keksii päästänsä. Luovia keinoja käytän itse aina ja tuntuu hyvältä olla aikaansaava ja luoda jotakin kaunista ja käsitellä samalla traumoja. Visualisoi elämäsi kuin henkeäsalpaavana elokuvana musiikin kautta. Käännä pelko rohkeudeksi, masennus iloksi, lika kirkkaudeksi, häiriintyneisyys kauniiksi.

Käsittele tunteita

Musiikin kautta on hyvä käsitellä tunteitaan. Anna myös tunteen tulla ja virrata, oli se mikä hyvänsä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.