IRC-Galleria

pikku_jonna

pikku_jonna

näkee tähtiä ja sydämmiä <3

MEHEVÄ SORSAPAISTITorstai 04.09.2008 00:42


Ainekset

* 1-2 uunivalmista sorsaa
* 150 g silavaa tai savupekonia
* 1 sitruuna
* suolaa
* valkopippuria
* 50 g voita
* 2-4 rkl vaaleaa maizenaa
* 1 dl kuohukermaa
* suolaa

Valmistus
1. Ruskista margariini tai voi padassa ja ruskista lintu hyvin joka puolelta. Hankaa sorsan pintaan sitruunaa, suolaa ja pippuria. Asettele silava tai pekonit sorsan päälle siten, että saat reunat paistin alle. Yritä saada koko päällyspinta peittoon.
2. Laita uunivuokaan pohjalle siivilöityä pannun huuhdelientä ja laita sorsat 120 asteiseen uuniin paistumaan noin tunniksi. Laita folio tai kansi paistamisvaiheessa sorsien päälle. Valele lintuja välillä paistinliemellä.Linnut ovat kypsiä, kunnes lihan pintaa painettaessa ei enää tule punertavaa lihasnestettä.
3. Kastike:
Siivilöi paistinliemi. Lisää siihen kerma ja siihen sekoitettu maizena. Anna kypsyä muutama minuutti hiljaisella tulella välillä sekoitellen.
4. Linnun paloittelu: Linnusta irrotetaan ensin siivet ja jalat, sitten rintalihat leikataan kauniiksi viipaleiksi. Kaikki palat asetetaan takaisin paikoilleen niin, että lintu näyttää kokonaiselta.
5. Tarjotaan mustaviinimarjahillon- tai hyytelön ja tuoreen kasvissalaatin kanssa. Lisäkkeeksi sopii kuumennetut omenalohkot, haudutetut kasvikset ja pariisiperunat

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.